Nieuws

'Neparts' Huissen: ik ben onschuldig

'Neparts' Huissen: ik ben onschuldig
Fred B., eigenaar van Medisch Center Sanit in Huissen, acht zichzelf onschuldig.
HUISSEN - Fred B., eigenaar van Medisch Center Sanit in Huissen, acht zichzelf onschuldig.
Dat laat hij via zijn advocaat weten. Vrijdag kwam het verhaal naar buiten dat de Huissenaar een 65-jarige vrouw uit Arnhem voor 150.000 euro aan borstkanker liet opereren in China. Ze bleek, na later onderzoek in ziekenhuis Rijnstate in Arnhem, helemaal geen kanker te hebben. Bij Omroep Gelderland meldden zich meer mensen die zeggen het slachtoffer te zijn geworden van de man.
In de verklaring laat B. weten dat er in het medisch center 'uitdrukkelijk geen operaties en/of andere medische ingrepen worden verricht, noch diagnoses gesteld. Medisch Center Sanit is een bedrijf dat zich richt op uiteenlopende schoonheidsbehandelingen, zoals gezichtsbehandelingen, manicuren en pedicures. Daarnaast worden er professionele thuistesten metingen en bloeddrukmetingen verricht en is Medisch Center Sanit door de GGD goedgekeurd om ook cosmetische tatoeages aan te brengen en permanente make-up.'
In de verklaring staat dat een klant na een behandeling of meting altijd een rapport mee naar huis krijgt met daarin de resultaten. Onder al deze rapporten zou altijd de tekst staan dat patiënten contact op moeten nemen met hun huisarts wanneer ze 'afwijkende waardes' constateren.
De Huissenaar ontkent niet dat hij nauwe samenwerkingsverbanden heeft met Chinese ziekenhuizen, maar geeft aan geen enkele rol te spelen in de onderzoeken en operaties die daar plaatsvinden. 'B. vervult enkel een coördinerende rol', is te lezen in de verklaring.
De man overweegt juridische stappen tegen de beschuldigingen te nemen. Hij zegt over stukken te beschikken die zijn onschuld kunnen bewijzen. Ook zouden diverse getuigen zijn verhaal kunnen onderschrijven. '(Hij) heeft niets te verbergen of te vrezen en is gebaat bij de waarheid', zo stelt zijn advocaat in de verklaring.