Nieuws

Eis: cel en tbs voor wurgmoord Zevenaar

ARNHEM - Tegen een 32-jarige man uit Zevenaar is woensdag 10 jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist.
Hij zou in juli vorig jaar zijn 30-jarige ex-vriendin hebben gewurgd in haar woning in Zevenaar.
De verdachte heeft bekend zijn ex te hebben gedood. Volgens de officier van justitie is dat met voorbedachten rade gebeurd. Volgens de advocaat van de verdachte is er geen sprake van opzet, geen moord naar doodslag dus. Volgens hem vindt zijn cliënt haar dood heel erg. De raadsman vindt de eis dan ook veel te hoog.
De man kwam binnen via een ladder om door middel van die inbraak zijn spullen terug te halen. Toen de vrouw wakker werd, zou het hem volgens zijn advocaat zwart voor ogen zijn geworden en zou hij zijn ex hebben gewurgd. Volgens de officier van justitie is hij niet naar binnen gegaan om spullen op te halen, maar om haar te vermoorden. De man was onder invloed van alcohol en cocaïne.
'De laatste maand van het slachtoffer was er één van veel onrust en angst, omdat ze steeds werd bedreigd', aldus de officier van justitie.

Zoontje (7) vond dode moeder

Het toen 7-jarige zoontje van de vrouw vond de volgende ochtend zijn moeder dood in haar slaapkamer.

'Enorme leed van nabestaanden'

Bij de eis weegt het enorme leed voor de nabestaanden mee, verwoord in de slachtofferverklaringen, alsmede de geschokte rechtsorde, stelt de officier van justitie. Omdat de man volgens deskundigen een persoonlijkheidsstoornis heeft, eiste het OM ook tbs met dwangverpleging.

'Voelt alsof iets geamputeerd is'

In een slachtofferverklaring zei de moeder van het slachtoffer: 'Het voelt alsof er iets geamputeerd is. We waren zo trots op Wendy.'
Verslaggever Martin Lange twitterde over de zaak: