Nieuws

Samenwerking soldaat in ziekenhuis voortgezet

Samenwerking soldaat in ziekenhuis voortgezet
De Luchtmobiele brigade in Schaarsbergen, het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede hebben woensdag hun contract met elkaar verlengd.
SCHAARSBERGEN - De Luchtmobiele brigade in Schaarsbergen, het Rijnstate ziekenhuis in Arnhem en ziekenhuis Gelderse Vallei in Ede hebben woensdag hun contract met elkaar verlengd.
Ze hebben sinds enkele jaren een overeenkomst, die het mogelijk maakt voor militair verpleegkundigen en verzorgenden om af en toe in beide ziekenhuizen te werken. Vooral vaardigheden op het gebied van traumazorg zijn belangrijk voor hun militaire functie. De ondertekening is op de Oranjekazerne in Schaarsbergen. Het convenant is verlengd voor drie jaar.

Werkervaring

Sinds enige jaren kunnen militair verpleegkundigen voldoen aan de verplichte registratie in het BIG register door in een van de ziekenhuizen te werken. In Rijnstate werken zij op de afdelingen Traumatologie, Chirurgie, Orthopedie en Interne geneeskunde. Dit betekent extra verpleegkundige capaciteit, die niet van invloed is op de eigen formatieplaatsen. Een registratie in het BIG-register is elke vijf jaar nodig en staat garant voor voldoende kennis en vaardigheden van de geregistreerde. De samenwerking tussen het verpleegkundig team en de militair verpleegkundige is in alle gevallen goed bevallen.

Militairen ondersteunen bij verhuizing in Rijnstate

De samenwerking levert dus beide partijen genoeg op. Op 13 maart ondersteunen militair verpleegkundigen van de Luchtmobiele Brigade bij de verhuizing van een verpleegafdeling in Rijnstate. Om de samenwerking compleet te maken biedt de Luchtmobiele Brigade in de komende drie jaar onder andere teambuilding aan, die bijdragen aan het groepsproces in de ziekenhuizen. Daarnaast biedt de intensivering van de samenwerking een sterk fundament om gezamenlijk rampenscenario’s te beoefenen.