Nieuws

Op kraamvisite bij zwarte zwanen

Op kraamvisite bij zwarte zwanen
Ondanks de nachtvorst gaat het goed met de zes zwarte zwanen die onlangs geboren zijn bij de mbo-opleiding voor dier- en groenverzorging Groenhorst in Barneveld.
BARNEVELD - Ondanks de nachtvorst gaat het goed met de zes zwarte zwanen die onlangs geboren zijn bij de mbo-opleiding voor dier- en groenverzorging Groenhorst in Barneveld.
De beesten kruipen met de kou gewoon lekker dicht tegen elkaar aan.
Vorige week kwamen de kuikens na een broedtijd van 35 dagen ter wereld in het watervogelverblijf van de school. De zwanensoort komt oorspronkelijk uit Australië. Ondanks de West-Europese tijdzone waarin ze nu leven, houden de zwanen toch het Australische dagritme aan.
Volgens docent Bert Kleijer zorgde de komst van de kuikens voor een hoop commotie bij de leerlingen; de mobieltjes werden uit de zak gehaald om de jonge zwanen en het koppeltje samen vast te leggen.
Dit weekend opent het Groenhorst College de deuren voor jongeren die geïnteresseerd zijn in de opleiding voor dier- en groenverzorging. De leerlingen van de school verzorgen zelf ruim 2000 dieren. De pasgeboren zwanen zijn dan natuurlijk ook te bewonderen.

Zelf op kraamvisite?

Mocht u zelf de zwarte zwanen willen zien in het watervogelverblijf dan bent u volgens docent Kleijer begin april van harte welkom.