Nieuws

Onduidelijkheid over stemmen met verlopen identiteitsbewijs

Onduidelijkheid over stemmen met verlopen identiteitsbewijs
Bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen kan dit jaar ook worden gestemd met verlopen identiteitsbewijzen.Op de stempassen staat dat de kiezer een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs moet meebrengen dat 'minimaal geldig is tot 20 maart 2009'.
RHEDEN - Bij de gemeenteraadsverkiezingen en de Europese verkiezingen kan dit jaar ook worden gestemd met verlopen identiteitsbewijzen.Op de stempassen staat dat de kiezer een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs moet meebrengen dat 'minimaal geldig is tot 20 maart 2009'.
Sommige mensen denken dat het om een drukfout gaat.
@gemeenteRheden hoezo fout op de #stempas hehehe @OmroepGLD haha meerdere die deze #fout zien?? pic.twitter.com/vbBdv3zEY6
— Angelo (@A_ngelo_M)
Volgens Anja Stafleu van de gemeente Rheden is het geen fout. 'Je kunt stemmen met een verlopen identiteitsbewijs tot vijf jaar na de verloopdatum. Achterop de stempas wordt het uitgelegd.'
De overheid wil hiermee oudere kiezers tegemoetkomen die niet meer maatschappelijk actief zijn en daardoor vaak geen geldig paspoort of rijbewijs hebben.