Nieuws

Informateur Bommelerwaard: praat met elkaar

Informateur Bommelerwaard: praat met elkaar
Er moet meer aandacht komen voor communicatie met alle partijen die betrokken zijn bij de herstructurering van de Bommelerwaard.Dat constateert informateur Albertine van Vliet.
ZALTBOMMEL - Er moet meer aandacht komen voor communicatie met alle partijen die betrokken zijn bij de herstructurering van de Bommelerwaard.Dat constateert informateur Albertine van Vliet.
Zij is door de provincie aangesteld, omdat het proces van de herstructurering van de Bommelerwaard in januari stil is komen te liggen. De tuinders waren het niet eens met de plannen.

Vertrouwen

Volgens de informateur is het wel mogelijk dat de partijen weer bij elkaar worden gebracht, maar dan moeten de partijen wel beter bij het proces worden betrokken. Op die manier moeten overheden, tuinders en bewoners van het gebied weer meer vertrouwen in elkaar krijgen. 

Verbazingwekkend

Volgens de informateur zijn er de afgelopen 14 maanden te veel hoofdrolspelers afgehaakt. "Het blijft verbazingwekkend dat de gesprekspartners niet met elkaar spreken, samenwerking moet prioriteit krijgen."

8 jaar

Al minstens 8 jaar wordt gewerkt aan het bundelen van kassen in daarvoor aangewezen gebieden in de gemeenten Maasdriel en Zaltbommel. Dit is nodig, omdat de tuinbouwbedrijven steeds groter worden. Tegelijkertijd maken de inwoners van het gebied zich zorgen over de verkeersveiligheid, met de grote vrachtwagens die af en aan rijden naar de kassen.