Nieuws

Opnieuw celstraffen voor gruwelijke gijzeling Hoevelaken

Opnieuw celstraffen voor gruwelijke gijzeling Hoevelaken
Twee mannen die in Hoevelaken een dove vrouw maandenlang vasthielden, verkrachtten en vernederden zijn door het gerechtshof in Arnhem opnieuw veroordeeld tot jarenlange celstraffen en tbs. De mannen van 42 en 22 moeten 9 en 5 jaar de cel in en daarna naar een tbs-kliniek.
ARNHEM - Twee mannen die in Hoevelaken een dove vrouw maandenlang vasthielden, verkrachtten en vernederden zijn door het gerechtshof in Arnhem opnieuw veroordeeld tot jarenlange celstraffen en tbs. De mannen van 42 en 22 moeten 9 en 5 jaar de cel in en daarna naar een tbs-kliniek.
De straf voor de jongste verdachte is met twee jaar verlaagd, zodat zijn behandeling snel kan beginnen. 

'Ongelooflijk vernederend, sadistisch en onmenselijk'

Het Openbaar Ministerie noemde de situatie waarin Svasek maandenlang heeft gezeten ,,ongelooflijk vernederend, sadistisch en onmenselijk''.
De vrouw verdween eind 2011. Ze werd drie en een halve maand later onder gruwelijke omstandigheden aangetroffen in een woning in Hoevelaken.
De rechtbank in Utrecht noemde eerder dat wat de vrouw is overgekomen het scenario van een horrorfilm. Door de mishandeling liep ze weken met een gebroken kaak rond. Ook moest ze haar eigen uitwerpselen en de inhoud van een asbak eten.

Eerdere berichtgeving