Nieuws

Polare Arnhem wil door als Gelderse Boekhandel

Polare Arnhem wil door als Gelderse Boekhandel
De failliete boekhandel Polare in Arnhem gaat mogelijk een doorstart maken onder de naam Gelderse Boekhandel.
ARNHEM - De failliete boekhandel Polare in Arnhem gaat mogelijk een doorstart maken onder de naam Gelderse Boekhandel.
Dat zegt vestigingsmanager Evelijn de Jong.
Er gloort weer wat hoop voor de boekhandel sinds ondernemer Michiel de Jong zich vorige week meldde bij de bewindvoerder van Polare. Hij bekijkt of een bod op de Arnhemse boekhandel haalbaar is.
Vestigingsmanager Evelijn de Jong (geen familie) denkt dat er voor een doorstart een crowdfunding-actie nodig is: 'Ik vermoed dat Michiel de Jong zal inzetten op een crowdfunding-actie. Hij vindt de link en commitment met de klanten heel belangrijk.'

Crowdfunding-actie

Om een mogelijke crowdfunding-actie voor te bereiden zijn de medewerkers van Polare de actie 'gewoonblijven' begonnen op Facebook. Binnenkort volgt een website. De situatie blijft onzeker maar volgens Evelijn de Jong dient het succes van de Nijmeegse crowdfunding-actie zeker als inspiratie. In Nijmegen werd de afgelopen dagen 75.000 euro ingezameld door sympathisanten van de boekhandel.

Gelderse boekhandel

Met de naam Gelderse Boekhandel grijpt de winkel terug op het verleden. Tot de overname door Dekker v.d. Vegt was de Gelderse Boekhandel een gevestigde naam in de regio. 'Het is onze ambitie om ook in de toekomst weer een begrip te worden in Arnhem en omstreken! Een winkel waar mensen met plezier binnenkomen omdat ze geholpen worden door toegankelijke mensen met kennis en passie. Teruggrijpen naar een naam uit het verleden is daarom een logische keuze', aldus De Jong.