Nieuws

Duo cel in voor verkrachting meisje in Winterswijk

Duo cel in voor verkrachting meisje in Winterswijk
Een man van 24 uit de gemeente Bronckhorst is veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor verkrachting van een minderjarig meisje in Winterswijk.
ZUTPHEN - Een man van 24 uit de gemeente Bronckhorst is veroordeeld tot 2 jaar cel, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor verkrachting van een minderjarig meisje in Winterswijk.
Een man van 36 uit Pijnacker-Nootdorp kreeg 3 jaar cel.
Samen met de andere man ging de Achterhoeker 7 augustus vorig jaar naar het huis van het meisje. Volgens hem had de andere man gezegd dat het meisje graag trioseks wilde. Die andere man had een sleutel en liep naar de slaapkamer. Hij had geslachtsgemeenschap met haar. Daarna zei hij tegen de Achterhoeker: 'Ga maar, doe maar wat je wilt.'
De Achterhoeker ging bij het meisje in bed liggen en vergreep zich aan haar. De andere man filmde de seksuele handelingen met een telefoon. De Achterhoeker zei dat hij in de gaten had dat het meisje het niet leuk vond, maar hij ging ermee door. Na afloop zei de andere man tegen hem dat hij, wilde hij niet in problemen komen, tegen de politie moest zeggen dat alles vrijwillig was gebeurd.
De Achterhoeker moet na zijn vrijlating 3 jaar lang contact houden met de reclassering en eventueel een behandeling volgen. De man is niet eerder met politie of justitie in aanraking geweest.