Nieuws

Leerlingen in Wijchen weggestuurd om drugs

Leerlingen in Wijchen weggestuurd om drugs
Vijf leerlingen van het Maaswaal College in Wijchen zijn van school gestuurd nadat ze softdrugs hadden gebruikt.
WIJCHEN - Vijf leerlingen van het Maaswaal College in Wijchen zijn van school gestuurd nadat ze softdrugs hadden gebruikt.
Een van de jongens handelde in wiet, de anderen hebben drugs van hem gekocht. Of er sprake is van strafbare feiten wil rector Henk Keijman niet zeggen. 'Dat zijn politie en justitie nu aan het uitzoeken.'
De scholieren zijn niet formeel geschorst, maar hebben een 'time-out'. Dit betekent dat ze thuis digitaal onderwijs kunnen volgen.  

Onrust op Maaswaal College

Door dit voorval is er veel onrust op de school. Woensdagmiddag is er gesproken met de betrokkenen en hun ouders. Donderdag worden leerlingen op school geïnformeerd. Ook worden er speciale lessen samengesteld over groepsdruk en experimenteerzucht. Er worden al lessen gegeven waarin de scholieren worden geïnformeerd over de risico's en gevaren van drugs.
Vorige week zijn er op het Pax Christi College in Beneden-Leeuwen ook al leerlingen geschorst om drugsgebruik. Mede vanwege dit voorval vindt rector Keijman deze kwestie zorgwekkend, al geeft hij aan dat het hier om een incident gaat. 'We willen duidelijk de boodschap doorgeven: dit willen we niet.'