Nieuws

Groothuis goud voor patiÃnten met depressiviteit

Groothuis goud voor patiÃnten met depressiviteit
Olympisch kampioen Stefan Groothuis krijgt vandaag een gouden schaats cadeau als beloning voor het helpen van mensen met depressiviteit.
VOORST - Olympisch kampioen Stefan Groothuis krijgt vandaag een gouden schaats cadeau als beloning voor het helpen van mensen met depressiviteit.
Hij krijgt de schaats van de cliënten en verzorgers van GGNet in Apeldoorn.
Groothuis werkte vorig jaar mee aan een project waarbij cliënten van GGNet de Mont Ventoux in Frankrijk opfietsten. Van tevoren vertelde Groothuis in een interview met geestelijk verzorger Jos van der Leur heel open over zijn eigen ervaring met depressies. Door zijn eigen ervaring te delen hoopte hij de cliënten te stimuleren. Dat lukte, boven op de berg schreven cliënten en verzorgers direct een kaartje om hem te bedanken.
Nu Groothuis het goud pakte op de Olympische spelen willen verzorgers en cliënten nogmaals stil staan bij zijn hulp. 'We hebben ook een tekst gemaakt met als boodschap dat hij ons een gouden tocht gunde en hij dus voor ons vorig jaar al goud waard was'

Live uitzending

Groothuis wordt vandaag gehuldigd in zijn woonplaats Voorst. Geestelijk verzorger Jos van der Leur hoopt samen met een aantal cliënten de gouden schaats dan te overhandigen. TV Gelderland zendt de huldiging vanavond live uit tussen 20:00 en 21:00 uur.