Nieuws

Op grote thema's weinig bereikt in Lingewaard

Op grote thema's weinig bereikt in Lingewaard
De ontsluiting van Huissen op de A325, het tekort aan en achterstallig onderhoud van binnensportaccommodaties, geen lastenverzwaring en burgerparticipatie.Het waren grote onderwerp in de verkiezingsstrijd in Lingewaard in 2010.
BEMMEL - De ontsluiting van Huissen op de A325, het tekort aan en achterstallig onderhoud van binnensportaccommodaties, geen lastenverzwaring en burgerparticipatie.Het waren grote onderwerp in de verkiezingsstrijd in Lingewaard in 2010.
En juist van die thema's is in de afgelopen 4 jaar weinig terechtgekomen in de gemeente.
Net als van een verdiepte ligging voor de doorgetrokken A15 en een tunnel onder het Pannerdensch Kanaal. De onroerendezaakbelasting is met 56,75 procent verhoogd.
Wel zijn er veilige schoolroutes aangelegd, is de financiële huishouding van de gemeente redelijk op orde gebracht en worden er nu 3 sociaal culturele centra gerealiseerd in Huissen, Bemmel en Gendt.
Bonnetjesaffaires
Bonnetjesaffaires en flink verstoorde verhoudingen in de gemeenteraad speelden de besluitvorming parten. Wat er de afgelopen 4 jaar terecht is gekomen van de verkiezingsbeloftes van de verschillende Lingewaardse politieke partijen uit 2010, wordt dinsdag onthuld in het raadsrapport in de editie Betuwe van de Gelderlander.
Foto: Frans Schut (rechts) won met zijn partij B06-L2000 de gemeenteraadsverkiezingen in Lingewaard in 2010 overtuigend. Het zorgde voor een ommekeer. Fotograaf: Erik van 't Hullenaar