Nieuws

Hoe houd je inbrekers buiten de deur? 5 tips

Hoe houd je inbrekers buiten de deur? 5 tips
Vorig jaar werd er op zo'n 10.000 adressen in Gelderland ingebroken, waren er ongeveer 3000 inbraakpogingen en gebeurde het zo'n 2000 keer dat de dief zo naar binnen kon lopen.
ARNHEM - Vorig jaar werd er op zo'n 10.000 adressen in Gelderland ingebroken, waren er ongeveer 3000 inbraakpogingen en gebeurde het zo'n 2000 keer dat de dief zo naar binnen kon lopen.
Agent Ron Joosten gaf maandagmorgen enkele tips op Radio Gelderland: bel de politie als mensen zich verdacht gedragen en zet het nachtslot er 's avonds al op, omdat er vooral dan wordt ingebroken. Volgens Joosten komt de dief in veel gevallen uit de buurt. Ook zijn er jeugdgroepen actief en criminelen uit het buitenland.

Politiekeurmerk Veilig Wonen

Maar wat kunt u nog meer doen? Volg de tips op van Politiekeurmerk-specialist Merten Leendertse van het Arnhemse schildersbedrijf Albert Verhoeven. Leendertse bezoekt voor 100 euro woonadressen en bekijkt dan wat er beter kan.

5 tips van de specialist:

1 Pas de verlichting rondom de woning aan. Zorg voor verlichting bij voor- en achterdeur (via een sensor, zodat deze aan- en uitgaat).
2 Zorg voor extra sloten op de ramen.
3 Gebruik alle sloten. Volgens Leendertse doen mensen de voordeur niet altijd goed op slot. En haal je sleutels eruit.
4 Leg je waardevolle spullen niet voor de ramen of in het zicht.
5 Buurttoezicht, bijvoorbeeld via een WhatsApp-groep. Maar vergeet bij opvallende zaken niet de politie te bellen...