Nieuws

Slingeland ziekenhuis waarschijnlijk langs A18

Slingeland ziekenhuis waarschijnlijk langs A18
Het nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem komt waarschijnlijk bij de snelweg A18, ondanks een voorkeur van de gemeenteraad voor een plek bij het station.
DOETINCHEM - Het nieuwe Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem komt waarschijnlijk bij de snelweg A18, ondanks een voorkeur van de gemeenteraad voor een plek bij het station.
De Doetinchemse gemeenteraad moet binnenkort een besluit nemen over het bestemmingsplan voor het nieuwe ziekenhuis. Doetinchem zou vast kunnen houden aan de locatie bij het station: het Wedeo-terrein. Maar de gemeente gaat waarschijnlijk niet doen. De PvdA is bang dat het Slingeland dan mogelijk kiest om in een andere gemeente te bouwen. En de werkgelegenheid die het ziekenhuis biedt is belangrijker dan de voorkeurslocatie van de gemeente.
Daarom vinden coalitiepartijen PvdA, het CDA en de VVD dat Slingeland zelf de locatie van het nieuwe ziekenhuis mag bepalen. Het ziekenhuis zelf wil langs de A18 bouwen omdat die optie zo'n 10 miljoen euro goedkoper zou zijn. Omdat de keuze voor een nieuwe locatie aan het Slingeland zelf zou zijn is het volgens de drie coalitiepartijen ook geen onderwerp voor de gemeenteraadsverkiezingen.