Nieuws

Mark Rutte trekt volle zaal in Lochem

Mark Rutte trekt volle zaal in Lochem
Het Kabinet-Rutte is goed op de hoogte van de grote zorgen die er onder burgers in deze regio bestaan over de voorgenomen uitbreiding van het goederenvervoer over bestaand spoor door Oost-Nederland.Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond na afloop van een drukbezochte VVD-campagnebijeenkomst bij hotel Bon'Aparte in Lochem.Zorgen"De zorgen zijn ons meer dan bekend.
LOCHEM - Het Kabinet-Rutte is goed op de hoogte van de grote zorgen die er onder burgers in deze regio bestaan over de voorgenomen uitbreiding van het goederenvervoer over bestaand spoor door Oost-Nederland.Dat zei premier Mark Rutte woensdagavond na afloop van een drukbezochte VVD-campagnebijeenkomst bij hotel Bon'Aparte in Lochem.Zorgen"De zorgen zijn ons meer dan bekend.
Er is intensief overleg. Wij weten goed wat er lokaal speelt", aldus Rutte.
Regionale clubs als stichting Spoorhinder en Regionaal Overleg Noordelijke Aftakking voeren momenteel intensief campagne richting Den Haag.
Twentelijn

Komend voorjaar besluit het ministerie van verkeer over welk tracé het extra goederenvervoer in de toekomst zal rijden. Daarbij wordt een keuze gemaakt tussen de Twentelijn via Deventer of de Twentekanaallijn via Lochem.