Nieuws

Moeder anorexiameisje: 'Ik kan mijn dochter niet terughalen'

Moeder anorexiameisje: 'Ik kan mijn dochter niet terughalen'
'Ik ben blij met de uitspraak, ik ben blij dat deze vrouw geen schade meer kan aanrichten.' Met die woorden reageert de moeder van de 22-jarige Sharmeela op het schrappen van een psycholoog uit Nijmegen.
NIJMEGEN - 'Ik ben blij met de uitspraak, ik ben blij dat deze vrouw geen schade meer kan aanrichten.' Met die woorden reageert de moeder van de 22-jarige Sharmeela op het schrappen van een psycholoog uit Nijmegen.
De psycholoog ging de fout in tijdens de behandeling van Sharmeela, die anorexiapatient was.
'Je beleeft alles opnieuw, alles komt terug,' zegt de moeder, die jarenlang tegen de psycholoog streed. Sharmeela werd door haar behandelaar in huis genomen. Volgens het Centraal Tuchtcollege lieten de psycholoog en haar partner zich 'papa' en 'mama' noemen door de jonge vrouw. Vijf dagen voor haar zelfmoord verbrak de psycholoog abrupt haar moederrol. 'Ze heeft mijn identiteit als moeder gewoon overgenomen, dat vind ik het ergste,' reageert de echte moeder.

'Ze mag nooit meer psycholoog zijn'

Bekijk hier de uitzending van GLD Vandaag, waarin verslaggever Jacques Verhagen uitlegt hoe de band tussen de psycholoog en de jonge Sharmeela uit de hand liep.

Tijd om te rouwen

'Ik hoop dat ik nu de tijd krijg om te rouwen,' zegt de moeder. 'In al die jaren ben ik niet aan rouw toegekomen. Ik was hier zeven dagen per week mee bezig. Ik ben blij met de uitspraak, ik ben blij dat deze vrouw geen schade meer kan aanrichten.'

'Ik kan mijn dochter niet meer terughalen'

Omroep Gelderland had vandaag een uitgebreid interview met de moeder van Sharmeela, bekijk hier het hele interview met haar.