Nieuws

Waxinelichthoudergooier toch als Piratenpartij bij verkiezingen

Waxinelichthoudergooier toch als Piratenpartij bij verkiezingen
Erwin Lensink, bekend als de waxinelichthoudergooier, mag onder de naam Piratenpartij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen.De Piratenpartij heeft hiertegen te laat bezwaar gemaakt, heeft de Raad van State bepaald in een geding dat de partij tegen Lensink heeft aangespannen.
NIJMEGEN - Erwin Lensink, bekend als de waxinelichthoudergooier, mag onder de naam Piratenpartij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen in Nijmegen.De Piratenpartij heeft hiertegen te laat bezwaar gemaakt, heeft de Raad van State bepaald in een geding dat de partij tegen Lensink heeft aangespannen.
Eerder was er sprake van dat de partij en Lensink waren overeengekomen dat Lensink met een blanco lijst zou meedoen, dat bleek later niet zo te zijn. Lensink, woonachtig in Winterswijk Meddo, is in Nijmegen de enige kandidaat voor de Piratenpartij (lijst 12).
Lensink werd landelijk bekend toen hij in 2010 tijdens Prinsjesdag een waxinelichthouder naar de Gouden Koets gooide. Hij zat twee jaar in voorlopige hechtenis. In hoger beroep werd hij veroordeeld tot 5 maanden cel.