Nieuws

'Actieve horror-tandarts choqueert'

EIBERGEN - Een ex-patiënt van de omstreden 'horror-tandarts' Heersink is geschokt dat de tandarts opnieuw patiënten 'behandelt'.
De vrouw heeft zich in 2008 met een klacht gemeld bij het Regionaal tuchtcollege voor de gezondheidszorg, waarop de tandarts geschrapt is uit het register. Desondanks bleek Heersink weer uit te geven als tandarts.

Implantaat in neus

De patiënte meldde zich in 2008 bij tandarts Heersink met klachten over een loszittend kunstgebit. Daarop adviseerde hij haar om zes implantaten aan te brengen. Kort na die ingreep, die plaatsvond in een praktijk in Heerhugowaard, kreeg de vrouw ernstige klachten. De implantaten bleken los te laten en er was er zelfs één terecht gekomen in haar neus. Heersink was daarna onbereikbaar voor de vrouw.

Meerdere hersteloperaties

Een kaakchirurg heeft tijdens meerdere operaties met behulp van een stuk bot uit haar heup, de aangebrachte schade in de kaak hersteld. Tijdens de rechtszaak van het tuchtcollege hield Heersink vol dat niet hij maar iemand anders de implantaten had geplaatst. Toch zag het college voldoende aanleiding om hem uit het register te halen.

Inspectie sluit praktijk

Deze week sloot de Inspectie voor Gezondheidszorg (IGZ) het Mondzorgcentrum Eibergen waar de omstreden tandarts toch weer aan het werk bleek te zijn. De tandarts zelf is onbereikbaar voor commentaar.