Nieuws

Met Nijmeegse cruiser de weg op en de Waal in

Met Nijmeegse cruiser de weg op en de Waal in
Met een four-wheeldrive-auto rijden over de snelweg, daarna het bos in en dan via de modder de Waal oversteken.
NIJMEGEN - Met een four-wheeldrive-auto rijden over de snelweg, daarna het bos in en dan via de modder de Waal oversteken.
Het kan met het nieuwste project van De Jong Scheepsservice in Nijmegen. Die bouwt, in opdracht van een avonturenpark in Korea, een Landcruiser om tot een vaartuig met een jet eronder. Doel is om met dit voer- en vaartuig leuke dingen te kunnen doen in het attractiepark. De eerste is inmiddels aan het park geleverd. Twee andere auto's worden op dit moment afgebouwd en gaan binnen twee weken ook die kant op.

Door de slijk de plomp in

Woordvoerder Leon Berkers: 'Volgens ons is het een uniek voertuig dat nog nergens ter wereld bestaat. Natuurlijk bestaat er wel zoiets als een auto met hele dikke wielen waardoor ie blijft drijven. Maar dit is nog steeds een gewone 4-wheeldrive met een kenteken waarmee je dus ook gewoon de snelweg op kunt. Ik denk dat het in de toekomst een gangbaar iets wordt, bijvoorbeeld bij een natuurorganisatie als Staatsbosbeheer. Je kan dan zo door de slijk de plomp in.'

Prijskaartje

Aan de amfibicruiser hangt wel een aardig prijskaartje. Volgens de woordvoerder kost hij per stuk zo'n 175.000 euro. Naast dit nieuwe project bouwt De Jong Scheepsservice al langer amfibibussen die rijdend het water in kunnen en dan verder kunnen varen. Dit zijn dan rondvaartboten. Ook werkt het bedrijf aan een bus die gaat rijden en varen tussen Lent en Nijmegen.

Foto: screenshot YouTube