Nieuws

SP Nijmegen: raadsonderzoek naar lening klimaatwinkel Het Groene Hert

SP Nijmegen: raadsonderzoek naar lening klimaatwinkel Het Groene Hert
De SP in Nijmegen wil een raadsonderzoek naar de verstrekking van een lening van 100.000 euro aan de inmiddels failliete klimaatwinkel Het Groene Hert.
NIJMEGEN - De SP in Nijmegen wil een raadsonderzoek naar de verstrekking van een lening van 100.000 euro aan de inmiddels failliete klimaatwinkel Het Groene Hert.
In januari 2013 heeft het college van Nijmegen op eigen houtje deze lening verleend, zonder de gemeenteraad daarover te informeren. Na het faillissement in mei werd pas duidelijk dat de lening was verstrekt. Sindsdien zijn er al veel vragen in de raad gesteld en hebben de verantwoordelijk wethouders al diverse keren excuses aangeboden, onder andere voor het feit dat er onvoldoende financieel onderzoek is gedaan voorafgaand aan de verstrekking van de lening.

Tegenstrijdigheden

De SP vindt deze excuses niet voldoende en vindt dat de antwoorden van het college niet genoeg duidelijkheid geven. 'Er is veel tegenstrijdige informatie en er zijn nog veel open einden', aldus SP-fractievoorzitter Hans van Hooft. Woensdag zal de SP de motie voor het raadsonderzoek aankondigen. Overigens zal de uitkomst van het raadsonderzoek geen politieke consequenties hebben, omdat de verantwoordelijk wethouders Jan van der Meer en Bert Jeene na de verkiezingen niet zullen terugkeren.
Voor de curator die het faillissement van Het Groene Hert afhandelt, is het overigens nog steeds onduidelijk waar de lening van 100.000 euro aan is besteed. De klimaatwinkel was het paradepaardje van wethouder Van der Meer om op deze manier Nijmegen een groen gezicht te geven.