Nieuws

KNVB haalt 2 teams uit competitie na vechtpartij

KNVB haalt 2 teams uit competitie na vechtpartij
De KNVB heeft de eerste zaterdagelftallen van SDS'55 uit Wekerom en SC Oranje uit Arnhem uit de competitie genomen.
ARNHEM - De KNVB heeft de eerste zaterdagelftallen van SDS'55 uit Wekerom en SC Oranje uit Arnhem uit de competitie genomen.
Aanleiding is een massale vechtpartij tijdens het duel tussen beide teams op 25 januari.
Een speler van SDS'55 sloeg in het duel uit de 3e klasse A een tegenstander, waarna beide teams met elkaar op de vuist gingen. Deze speler van SDS is voor 18 maanden geschorst. Een speler van Oranje is voor 8 duels uitgesloten.

SDS gaat in beroep, Oranje waarschijnlijk ook

SDS'55-voorzitter Martin van Miligen had de uitsluiting niet verwacht. 'Dit valt me rauw op mijn dak.' Van Miligen zegt dat de club in beroep gaat tegen de uitspraak. Eind deze week krijgt de club de gemotiveerde uitspraak op papier. De club kan binnen drie werkdagen beroep aantekenen. Volgens Van Miligen was het de eerste keer dat het zo misging bij SDS.
Secretaris Naud van Geffen van SC Oranje verwacht dat zijn club ook in beroep gaat. 'We vinden dat we erg zwaar getroffen worden.'

Collectief exces

De KNVB laat weten dat de tuchtcommissie bewezen acht dat er sprake is van een collectief exces. De clubs kregen ook nog een boete van 200 euro.

Weinig meer over van 3e klasse A

Als de straf niet wordt teruggedraaid, blijft van de 3e klasse A weinig meer over. Vorige week haalde Elsweide uit Arnhem al het team terug, omdat het nauwelijks elf spelers op de been kon brengen. Elsweide verloor de laatste wedstrijd met 12-0 van Excelsior Zetten en stond met 4 punten uit 15 duels troosteloos onderaan.
Verder dreigt het doek te vallen voor Ostrabeke. De club houdt waarschijnlijk op te bestaan vanwege ernstige financiële problemen.