Nieuws

Barnevelders twitteren erop los in de kerk

BARNEVELD - Wee je gebeente als je in de kerk tijdens de preek gaat zitten twitteren.
En verontwaardigde blikken zijn al snel je deel als je dan ook nog eens per ongeluk het geluid van de mobiele telefoon vergeten bent uit te zetten. Dat is meestal zo, behalve zondagavond in de protestantse Bethelkerk in Barneveld. Tijdens een speciale jeugddienst mochten jongeren volop twitteren.

#datjegroeienmag

Smartphones, tablets en laptops mochten worden gebruikt tijdens de dienst om bijvoorbeeld een gebed te twitteren. De berichten die de jongeren twitterden werden geprojecteerd op een groot scherm tijdens de kerkdienst. Onder de hashtag #datjegroeienmag reageerden de kerkbezoekers op stellingen als 'Kunnen mensen merken dat je christen bent en hoe dan'. Ook werden via Twitter gebedspunten aangedragen.

'Interactie bevorderen'

De kerk wilde op deze manier de interactie bevorderen, vertelt voorganger Harmke Heuver. 'Als je mensen bijvoorbeeld een microfoon onder de neus duwt en vraagt waarvoor er gebeden moet worden, vinden jongeren dat vaak eng. Maar blijkbaar geeft het rust en vertrouwen genoeg om bijvoorbeeld te vragen om gebed voor de zieke buurvrouw of iemand die het moeilijk heeft.'