Nieuws

Prins geeft les op basisscholen in Zaltbommel

ZALTBOMMEL - Een bijzondere les maandag op de basisscholen in Zaltbommel.
Daar kregen alle kinderen bezoek van prins Maerten de XIV en zijn adjudant Michiel. De heren gingen op pad om carnavalsles te geven.
De scholen De Spelwert, De Fonkelsteen, de Fransiscusschool en Walsprong deden mee aan dit nieuwe project van Carnavalsvereniging de Wallepikkers. 'Tot nu toe gingen we met de carnavalsvereniging altijd op de vrijdag voor carnaval naar alle scholen om daar de polonaise te lopen. Dit jaar zijn we met de scholen rond de tafel gaan zitten en daar is dit uit gekomen. We hebben een heuse carnavalsles bedacht', sprak Bas van Rooijen van de carnavalsvereniging.

Steek

Voor de bovenbouw was een presentatie gemaakt van de belangrijkste activiteiten en symbolen van het Mispelgatse Carnaval. Voor de onderbouw was er een voorleesverhaal. Tijdens de lessen liet de prins zien welke kleding hij draagt. Ook was er aandacht voor de gebruiken, zoals het alaaf en tradities als de Boerenbruiloft en de sleuteloverhandiging.
Tot slot gaf de prins alle kinderen de opdracht om zelf een zo mooi mogelijke steek te maken. De punthoeden zijn tijdens de carnaval te bewonderen in de etalages in de binnenstad van Mispelgat, oftewel Zaltbommel.