Nieuws

Raad Overbetuwe tot op bot verdeeld over raadhuis

Raad Overbetuwe tot op bot verdeeld over raadhuis
De Overbetuwse politiek is tot op het bot verdeeld over de toekomstplannen voor een gemeentehuis.Om 22.45 uur dinsdagavond was het bij de 2e schorsing nog totaal onduidelijk of en zo ja welk besluit genomen zou worden.
ELST - De Overbetuwse politiek is tot op het bot verdeeld over de toekomstplannen voor een gemeentehuis.Om 22.45 uur dinsdagavond was het bij de 2e schorsing nog totaal onduidelijk of en zo ja welk besluit genomen zou worden.
Eigenlijk valt de gemeenteraad in 3 delen uiteen; waarbij zelfs de coalitie zeer verschillende voorkeuren heeft.

Omstreden

VVD en PvdA hebben de handen ineen geslagen en willen nog steeds het omstreden plan voor een volledig nieuw gemeentehuis naast station Elst uitvoeren. Daarbij voelt de VVD er wel voor om het gebouw niet zelf te financieren, maar dat over te laten aan een projectontwikkelaar en het vervolgens terug te huren of leasen.

Reparatie

In hoofdlijnen ziet ook de ChristenUnie het meeste brood in reparatie van dit afgelopen zomer door de Raad van State onderuitgehaalde plan.

Frontoffice

De twee andere coalitiepartijen, GBO en D66, zien dat oude plan niet zitten en hebben hun voorkeur voor een frontoffice – de publieksbalies – in het huidige pand aan de Elster Dorpsstraat en een groot kantoor als backoffice elders in Elst.
En dan is er nog een voorkeur dat in grote lijnen het CDA, GroenLinks en Lijst Seinhorst verbindt. Zij willen de huidige gemeentehuizen in Elst en Andelst renoveren; met louter een klein deel nieuwbouw in Elst.