Nieuws

Bezuiniging van half miljoen op Musis Sacrum

Bezuiniging van half miljoen op Musis Sacrum
Concertgebouw Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem moet tot 2018 elk jaar een half miljoen euro bezuinigen.
ARNHEM - Concertgebouw Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem moet tot 2018 elk jaar een half miljoen euro bezuinigen.
Dat heeft de gemeente Arnhem bekendgemaakt. 
Nadat de organisatie is doorgelicht door een adviesbureau, schat de gemeente in dat de bezuiniging haalbaar is. Musis Sacrum/Schouwburg Arnhem zou bijvoorbeeld meer inkomsten kunnen krijgen door verhuur van ruimtes en met horeca, voorstellingen en een efficiëntere bedrijfsvoering, stelt de gemeente.

Verzelfstandiging

De bezuiniging valt samen met de verzelfstandiging van het concertgebouw en de schouwburg. In totaal bezuinigt Arnhem vanaf volgend jaar 1,8 miljoen euro op subsidies, waarvan 9 ton op cultuur. Hoe de andere vier ton bezuinigingen op cultuur worden ingevuld, is nog niet bekend. 

Culturele hoofdstad van Oost-Nederland

'Tot op heden hebben we het beleidsveld cultuur redelijk kunnen ontzien als het gaat om bezuinigingen. Vanaf volgend jaar ligt er echter ook een flinke opgave voor dit beleidsveld. Ik besef me terdege dat er voor de directie en het bestuur van MSSA een flinke uitdaging ligt om de bezuiniging te halen. Ik heb er echter vertrouwen in dat het ze lukt. En dat ook na deze bezuiniging Arnhem zich nog met recht culturele hoofdstad van Oost- Nederland kan blijven noemen', aldus wethouder Michiel van Wessem.