Nieuws

Burgemeester Culemborg tevreden met celstraffen jeugdbende

CULEMBORG - Burgemeester Van Schelven van de gemeente Culemborg is tevreden met de straffen die zes leden van een jeugdbende hebben gekregen.
De rechtbank legde de mannen dinsdag celstraffen op tot 4 jaar.
Volgens Van Schelven heeft de rechter duidelijk gemaakt dat de bendeleden voor een onveilig gevoel hebben gezorgd in de wijk Terweijde. Daar woonden de mannen en pleegden ze onder andere inbraken en intimideerden ze bewoners van de wijk.
De burgemeester van Culemborg zegt al jaren bezig te zijn met het onder controle krijgen en begeleiden van probleemjongeren. Als de zes bendeleden straks weer op vrije voeten komen, worden ze opgewacht door een delegatie van verschillende instanties, aldus Van Schelven.

Nu minder inbraken

Sinds de bende is opgerold, constateert de politie een daling van het aantal inbraken. De groep pleegde de misdrijven in wisselende samenstelling. Aspirantleden moesten zich inkopen in de bende.
De Arnhemse criminoloog Henk Ferwerda, die al jaren onderzoek doet naar criminele jongeren, zei afgelopen weekend bij Omroep Gelderland dat de groep volgens hem veel te lang zijn gang kon gaan.