Nieuws

B&W Winterswijk voor glasvezelnet in buitengebied

B&W Winterswijk voor glasvezelnet in buitengebied
Als het aan het college van B en W van Winterswijk ligt, komt er een glasvezelnet voor snel internet in het buitengebied van de gemeente.Het college wil garant staan voor een lening van maximaal 6,6 miljoen euro aan de Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk (SBBW), die hiermee tot een sluitende financiering komt voor de realisatie van het zogenoemde Next Generation Access Network (NGA).
WINTERSWIJK - Als het aan het college van B en W van Winterswijk ligt, komt er een glasvezelnet voor snel internet in het buitengebied van de gemeente.Het college wil garant staan voor een lening van maximaal 6,6 miljoen euro aan de Stichting Breedband Buitengebied Winterswijk (SBBW), die hiermee tot een sluitende financiering komt voor de realisatie van het zogenoemde Next Generation Access Network (NGA).
De gemeenteraad moet nog wel met het plan instemmen.

'Breedbandnetwerk is van cruciaal belang'

Volgens het college is een glasvezelnet absolute noodzaak voor de ondernemers in het gebied die actief zijn in met name de landbouw, recreatie en bouw. 'De aanleg van een breedbandnetwerk is van cruciaal belang voor de continuïteit van hun onderneming. Recreatieondernemers ervaren nu al de negatieve gevolgen van de beperkte communicatiemogelijkheden.'  

'Hoe groter de deelname, hoe goedkoper'

De totale kosten van het glasvezelnetwerk in het buitengebied bedragen ongeveer 10,5 miljoen euro. Het glasvezelnetwerk komt in eigendom van de SBBW en is dus van de inwoners zelf. De stichting is inmiddels begonnen met het werven van huishoudens en bedrijven. 'Ik hoop dat bewoners en bedrijven in het buitengebied zich massaal aanmelden. Hoe groter de deelname, hoe goedkoper het wordt voor de deelnemers. Bovendien zal zich niet snel weer een initiatief aandienen', aldus wethouder Te Gronde.