Nieuws

Asscher wil geld terug van Bulgaren

DOETINCHEM - Minister van Sociale Zaken Lodewijk Asscher wil dat het geld dat de staat onterecht heeft uitgekeerd aan talloze Bulgaren zo snel mogelijk weer terug komt.
Dat zei hij in politiek café Piment in Doetinchem waar hij zondag te gast was.

Fraude

RTL Nieuws bracht in april naar buiten dat er in Nederland op grote schaal fraude werd gepleegd met toeslagen en uitkeringen door Bulgaren. De Bulgaren kregen geld waar ze geen recht op hadden. De vorige staatssecrataris, Weekers, zei dat hij alles in het werk zou stellen om dat geld terug te halen. Nu, negen maanden later, blijkt echter het grootste deel van het geld nog spoorloos. Weekers heeft naar aanleiding hiervan afgelopen week zijn ontslag ingediend bij de Koning.   

Nieuwe staatssecretaris

Over hoe het geld weer terug moet komen, blijft minister Asscher wat onduidelijk. Hij ziet daarin een rol voor de nieuwe staatssecretaris. Volgens Asscher zou de Amsterdamse wethouder Wiebes een goede opvolger zijn. Maar hij bemoeit zich niet met de procedure.
Verder liet Asscher in Doetinchem weten dat hij voorlopig nog geen leider wil worden van de PvdA. Bij de volgende Tweede Kamer-verkiezingen zal ook Diederik Samsom de PvdA-kar trekken.