Nieuws

Spies gaat voor sterke toekomst Achterhoek

Spies gaat voor sterke toekomst Achterhoek
De Achterhoek moet de komende jaren inzetten op drie thema's: bereikbaarheid, economie en werkgelegenheid, en woon- en leefklimaat, dat zegt Liesbeth Spies.
DOETINCHEM - De Achterhoek moet de komende jaren inzetten op drie thema's: bereikbaarheid, economie en werkgelegenheid, en woon- en leefklimaat, dat zegt Liesbeth Spies.
Zij zet zich in voor de toekomst van de Achterhoek, als voorzitter van de stuurgoep Achterhoek Agenda 2020.

'Samenwerking gemeenten moet beter'

"De samenwerking tussen de acht gemeenten is mij niet echt meegevallen. Dat moet de komende tijd echt intensiever worden, want alle gemeenten staan voor grote opgaven", zegt Liesbeth Spies.
De Achterhoekse bevolking daalt en vergrijst. De afgelopen maanden heeft de oud-minister met Achterhoekers gesproken over een sterke toekomst.  "Aan ons zal het niet liggen", aldus burgemeester Thijs van Beem. Hij geeft aan dat Winterswijk zeker bereid is tot een betere regionale samenwerking.

Rondgang langs Achterhoekse gemeenten

Ze maakt nu een rondgang langs de Achterhoekse gemeenteraden om haar bevindingen te delen. Woensdagavond is ze op het gemeentehuis van Berkelland. Voor de zomer presenteert Spies een concreet actieplan voor de periode 2014-2018.