Nieuws

Louise Fresco voorzitter Wageningen Universiteit

Louise Fresco voorzitter Wageningen Universiteit
Louise Fresco (61) is per 1 juli de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR.
WAGENINGEN - Louise Fresco (61) is per 1 juli de nieuwe voorzitter van de raad van bestuur van Wageningen UR.
Dat heeft de universiteit maandag bekendgemaakt.
Fresco is nu nog hoogleraar aan de Universiteit van Amsterdam. Ze wordt internationaal gezien als autoriteit op het gebied van voedselzekerheid, internationale samenwerking en wetenschap. Ook schreef de nieuwe voorzitter romans als De tuin van de sultan van Rome en De utopisten.
Fresco laat in een reactie weten blij te zijn met haar nieuwe baan. 'Wageningen gaat over de vragen die mij mijn hele leven hebben beziggehouden. Vragen over voedselzekerheid, over de toekomst van onze economie, de vergroening en biomassa. Al die dingen die zo relevant zijn vandaag de dag en waarin Wageningen actief een rol speelt, zowel op nationaal als internationaal niveau. Ik vind het fantastisch om daar aan mijn steentje te kunnen bijdragen.'
Fresco volgt Aalt Dijkhuizen op die op 1 maart na 12 jaar afscheid neemt van Wageningen UR. In de top 100 van machtige vrouwen van maandblad Opzij stond ze in 2011 op de eerste plaats in de categorie Wetenschap en Onderwijs.
Volgens de universiteit is het salaris van de nieuwe topvrouw conform de Wet normering topinkomens. Dat betekent dat Fresco niet meer dan 228.599 euro zal verdienen (norm 2013).