Nieuws

Zonnepanelen op plek energiecentrale Nijmegen

Zonnepanelen op plek energiecentrale Nijmegen
Energiebedrijf GDF Suez wil het terrein van de energiecentrale in Nijmegen ombouwen tot een zogeheten 'groene delta'.Het bedrijf heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een zonnepark met 4000 zonnecelpanelen.
NIJMEGEN - Energiebedrijf GDF Suez wil het terrein van de energiecentrale in Nijmegen ombouwen tot een zogeheten 'groene delta'.Het bedrijf heeft een vergunning gekregen voor de bouw van een zonnepark met 4000 zonnecelpanelen.
Die moeten ongeveer 250 huishoudens voorzien van stroom. Daarnaast wil GDF Suez 4 windmolens plaatsen en een tankstation bouwen voor de milieuvriendelijke brandstof LNG.
Op het terrein staat nu nog een energiecentrale, bekend als de oude Electrabelcentrale. Die wordt over 2 jaar gesloopt. Daarmee verdwijnen ruim 100 banen. Door de aanleg van het zonnepark blijft een deel daarvan behouden.
GDF Suez wil ook bij de Centrale Harcolo in Zwolle een dergelijk zonnepark aanleggen. Het bedrijf zegt dat de vergunningen voor beide projecten tot stand zijn gekomen in goed overleg met de betrokken provincies en gemeenten. Voor beide projecten zijn inmiddels subsidieverzoeken ingediend. Daarover wordt begin dit jaar een besluit verwacht.
De geplande locatie voor zonnepanelen op het terrein.