Nieuws

Jimmy Calderwood debuteert met zege

Jimmy Calderwood debuteert met zege
Jimmy Calderwood heeft zijn debuut als trainer van De Graafschap opgeluisterd met een overwinning.
EINDHOVEN - Jimmy Calderwood heeft zijn debuut als trainer van De Graafschap opgeluisterd met een overwinning.
Jong PSV werd in een saai schouwspel voor lege tribunes met 0-2 verslagen. De niet meer verwachte zege kwam pas in de laatste vijf minuten tot stand.

Weinig spektakel in vrijwel leeg stadion

Voor pakweg 300 betalende toeschouwers in Eindhoven was de eerste grote kans voor De Graafschap. Tim Vincken schoot via keeper Van Leer op de buitenkant van de paal. Veel gebeurde er niet voor beide doelen. De Graafschap had een licht veldoverwicht, maar het tempo lag laag en van enige lijn in het spel was nauwelijks sprake. Beide ploegen grossierden in slordigheden. Ook Jong PSV liet niets zien in het armoedige duel voor lege tribunes. Vlak voor rust kopte Hermannsson namens Jong PSV rakelings naast uit een corner. Het was het eerste gevaarlijke moment voor de ploeg van oud-Graafschap trainer Darije Kalezic.

Zwarthoed keert penalty

Na rust dwong Jong PSV de ploeg van de debuterende coach Jimmy Calderwood terug. Rai Vloet schoot bijna raak namens de Eindhovenaren. Ook Rayhi was dichtbij de openingsgoal. Zwarthoed keerde de inzet van de vleugelspits. De Graafschap stelde daar niets tegenover en moest zich beperken tot verdedigen. De thuisploeg kreeg zelfs een penalty maar verzuimde ook vanaf elf meter om op 1-0 te komen. Van Overbeek werd neergehaald door Massop. Zwarthoed keerde echter de slecht geschoten strafschop van Schalk en hield De Graafschap zo in de wedstrijd.

Punten gepakt in de slotfase

Zonder vormgever Jansen en aanspeelpunt Parzyszek blijft er bar weinig over van De Graafschap zo werd maar weer eens duidelijk in het lege Jan Louwers stadion. Met nog een kwartier op de klok stak Kabasele de bal eindelijk eens gevaarlijk naar de lopende Vincken, maar ook dat zeldzame moment leverde de Achterhoekers niets op. Wat eigenlijk niemand nog verwachte gebeurde in de slotfase toch. PSV zat mis aan de rechterkant en invaller Lazic snelde in rap tempo richting het PSV-doel. De invaller bleef koel en passeerde met wat geluk Van Leer. Twee minuten later scoorde Kabasele in de counter na een diepe bal van achteruit zelfs nog de 0-2. En zo debuteerde Jimmy Calderwood toch nog met een zwaarbevochten zege en pakte De Graafschap drie belangrijke punten.

Opstelling: Zwarthoed, Evers, Van de Pavert, Pröpper, Massop (61.Lazic); Calvete (61.Echcharaf), Linssen, Breinburg; Vincken, Kabasele, Van Ewijk (72.Koolhof)