Nieuws

Kort geding tegen boek Arnhemse Villamoord

ARNHEM - De familie van het slachtoffer dat de Arnhemse villamoord heeft overleefd, wil een kort geding aanspannen om de publicatie van het boek over de moordzaak tegen te houden.
Dat zegt de familie tegen Omroep Gelderland.
In het laatste hoofdstuk staan volgens de familie zaken die niet kloppen en zelfs in de richting van het slachtoffer wijzen als mogelijke verdachte.

Onterecht veroordeeld

In het boek 'De Arnhemse Villamoord, valse bekentenissen' beweren onderzoekers van de Universiteit Maastricht dat 9 mannen ten onrechte zijn veroordeeld voor de moord op een 63-jarige vrouw in 1998. De veroordelingen zouden zijn gebaseerd op valse bekentenissen. De advocaat van één van de mannen wil om herziening van de zaak vragen.

Zeer pijnlijk

Een toen 33-jarige vriendin van de vrouw die toen ook in de woning was, werd beschoten maar overleefde het. In het boek worden de verklaringen van deze vriendin in twijfel getrokken. Ook aan de ernst van haar verwondingen wordt getwijfeld. Volgens de broer van de vrouw is de moordzaak een verschrikkelijke, traumatische ervaring geweest en is het zeer pijnlijk om dit te lezen. Bovendien betreurt de familie het dat ze nooit door de onderzoekers van de universiteit zijn benaderd.Nog veel onduidelijk

Nog veel onduidelijk

De familie is blij dat de zaak mogelijk wordt herzien. Volgens de broer van de vrouw is er weinig gedaan aan waarheidsvinding en zijn heel veel belangrijke details nooit duidelijk geworden.
De acht mannen die in hoger beroep zijn veroordeeld kregen celstraffen van 5 tot 12 jaar, een negende verdachte pleegde zelfmoord in zijn cel.
Het boek over de Arnhemse Villamoord ligt nog niet in de boekhandel.