Nieuws

De Graafschap vangt bot bij Sanderink

De Graafschap vangt bot bij Sanderink
De Graafschap heeft aangeklopt voor financiële steun bij multimiljonair Gerard Sanderink, oud-hoofdsponsor van de voetbalclub.
DOETINCHEM - De Graafschap heeft aangeklopt voor financiële steun bij multimiljonair Gerard Sanderink, oud-hoofdsponsor van de voetbalclub.
De eigenaar van onder meer IT-bedrijf Centric, heeft voorlopig echter bedankt.
'Wij hoorden binnen onze club dat hij wilde investeren. Er is toen een uitvoerig gesprek geweest met de Raad van Commissarissen, maar op dit moment ziet Sanderink geen mogelijkheden heeft hij gezegd. Dat heeft te maken met de liquiditeitspositie van zijn bedrijven', zegt voorzitter Henk Zweers de RvC.

Visie Sanderink en RvC dezelfde

De Graafschap saneerde de afgelopen jaren noodgedwongen rigoureus en is achter de schermen volop bezig een nieuwe organisatie op te tuigen. Het bestuur zoekt met behulp van een platform van oud-spelers nieuwe mensen en wil ook de selectie een forse kwaliteitsinjectie geven. 'Onze visie zoals we dat willen vormgeven wijkt niet veel af met die van Gerard Sanderink. In grote lijnen zijn we het eens. Alleen de weg er naar toe is anders', weet Zweers.

Uitgewerkt plan met namen

Sanderink heeft naar verluidt wel oren naar een terugkeer bij De Graafschap, maar wil dan keihard ingrijpen. Pas als er een concreet uitgewerkt plan op tafel ligt met de door hem gewenste (nieuwe) namen, zal de voormalig shirtsponsor waarschijnlijk weer de portemonnee trekken voor de Achterhoekse club.

Geen aandeel Sanderink

Opvallend is overigens dat Sanderink nog geen aandeel heeft gekocht in het plan van de club om het negatief eigen vermogen weg te poetsen. Dat was wel de verwachting. Veel vermogende Achterhoekers, onder wie ook Guus Hiddink, deden dat de afgelopen weken wel. Op dit moment is er ongeveer 1,7 miljoen euro aan aandelen gekocht door mensen met een blauw-wit hart. Doel is om circa 3 miljoen op te halen. 'We hebben hem wel gevraagd een aandeel te kopen, maar op dit moment is dat nog niet gebeurd', meldt Zweers.