Nieuws

'Toewijzing cultuursubsidies onduidelijk'

'Toewijzing cultuursubsidies onduidelijk'
De PvdA en het CDA in Provinciale Staten hebben schriftelijke vragen gesteld aan gedeputeerde Annemieke Traag over de wijze waarop subsidie aan cultuur- en erfgoedpartijen is toegekend.Het gaat om de toewijzing van subsidies waarvoor instellingen voor 15 oktober 2013 een voorstel moesten indienen.
ARNHEM - De PvdA en het CDA in Provinciale Staten hebben schriftelijke vragen gesteld aan gedeputeerde Annemieke Traag over de wijze waarop subsidie aan cultuur- en erfgoedpartijen is toegekend.Het gaat om de toewijzing van subsidies waarvoor instellingen voor 15 oktober 2013 een voorstel moesten indienen.
Volgens de PvdA en het CDA zijn er partijen die na een langlopende relatie met de provincie nu geen of te weinig geld krijgen. Ze willen daarom van de gedeputeerde weten hoe de beoordeling van de aanvragen tot stand is gekomen.
Het CDA en de PvdA hebben naar eigen zeggen veel vragen gekregen uit de sector. Om onduidelijkheid in de toekomst te voorkomen, vragen de partijen om een evaluatie van het lopende cultuurbeleid.