Nieuws

Zaak-Mori: Vitesse zegt sorry

ARNHEM - De Arnhemse voetbalclub Vitesse biedt op zijn website excuses aan voor de gang van zaken rond de Israëlische speler Dan Mori.
'Vitesse betreurt de commotie die is ontstaan ten zeerste en biedt aan alle mensen die zich, op welke wijze dan ook, door de uitsluiting van Dan Mori getroffen voelen excuses aan.'
De club zegt dat de beslissing om zonder Mori naar de Verenigde Arabische Emiraten af te reizen 'begrijpelijk, maar ongelukkig is geweest'. De verdediger mocht het land niet in vanwege zijn Israëlische nationaliteit, waarop Vitesse besloot zonder hem op trainingskamp naar Abu Dhabi te gaan.

'Niet alle mogelijkheden benut'

Achteraf gezien erkent de voetbalclub dat ze andere mogelijkheden had kunnen benutten om het afreizen van Mori naar Abu Dhabi alsnog mogelijk te maken. 'De complexiteit rond het organiseren van reizen naar landen met specifieke inreisprocedures heeft ervoor gezorgd dat onder tijdsdruk niet alle mogelijkheden zijn benut', schrijft de club.

'Maatregelen om herhaling te voorkomen'

Vitesse zegt in de verklaring maatregelen te nemen om herhaling in de toekomst te voorkomen. 'We gaan met hulp van de KNVB en het ministerie voor Buitenlandse Zaken, de interne procedures inzake buitenlandse reizen opnieuw opzetten.'

Clubsponsor Menzis blij met excuses

Het thuislaten van Mori leidde tot onbegrip bij onder andere politici. Zo stelde de PVV Kamervragen over de kwestie. Clubsponsor Menzis eiste openlijke excuses van Vitesse. De verzekeraar laat in een reactie weten kennis genomen te hebben van de verklaring van de Arnhemse voetbalclub. 'Het is goed dat er excuses zijn gemaakt. We zijn benieuwd naar het feitenrelaas, naar de evaluatie. De maatregelen om herhaling in de toekomst te voorkomen, spreken ons erg aan', aldus de woordvoerder.