Nieuws

Jeffrey Leiwakabessy: alleen nog finales

Jeffrey Leiwakabessy: alleen nog finales
Linksback Jeffrey Leiwakabessy speelde meer dan 150 wedstrijden voor NEC, maar voetballen tegen degradatie is nieuw voor hem.
SOTOGRANDE - Linksback Jeffrey Leiwakabessy speelde meer dan 150 wedstrijden voor NEC, maar voetballen tegen degradatie is nieuw voor hem.
'We spelen vanaf nu alleen nog maar finales.'
De 32-jarige inwoner van Elst, die na een periode van acht jaar NEC speelde bij het Duitse Allemania Aachen en op Cyprus, weet dat het vijf voor twaalf is voor de Nijmeegse club. 'We stonden in mijn eerste periode bij NEC meestal in het linkerrijtje. Dan voetbalt het makkelijk. Is iedereen veel positiever. Nu kijken mensen toch een stuk negatiever naar ons. Het wordt tijd dat de kwaliteit in deze selectie naar boven komt nu', zegt Leiwakabessy.

'Voor degraderen hebben we te veel kwaliteit'

Twee wedstrijden winnen na de winterstop en de wereld ziet er voor NEC weer een stuk beter uit. Toch kijkt Leiwakabessy ook naar het zwartste scenario. 'Je staat onderaan. Dat is de realiteit. Als we degraderen verandert er heel veel. Spelers gaan weg, je zal het moeten doen met eigen jongens van de club. En je ziet het aan andere clubs, het duurt meestal een paar jaar voor je weer terugkomt op het hoogste niveau. Maar ik geloof niet dat we degraderen hoor. Daarvoor hebben we te veel kwaliteit.'

'Dit kamp is belangrijk voor NEC'

In Zuid-Spanje traint NEC in elk geval onder prachtige omstandigheden. 'We hebben niets te klagen. Dit is lekker trainen. Daarnaast is het ideaal om hier elke dag bij elkaar te zijn en werken aan de dingen die beter moeten. Dit kamp is daarom ook heel belangrijk voor NEC.'