Nieuws

Crematie oud-marsleider Airborne Wandeltocht in besloten kring

Crematie oud-marsleider Airborne Wandeltocht in besloten kring
Voormalig marsleider Pouwel Vos van de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek wordt daar zaterdag in besloten kring gecremeerd.Vos was voorzitter van de politiesportvereniging Renkum en 27 jaar lang marsleider van de Airborne Wandeltocht.
OOSTERBEEK - Voormalig marsleider Pouwel Vos van de Airborne Wandeltocht in Oosterbeek wordt daar zaterdag in besloten kring gecremeerd.Vos was voorzitter van de politiesportvereniging Renkum en 27 jaar lang marsleider van de Airborne Wandeltocht.
Onder zijn leiding groeide die uit tot het grootste eendaagse wandelevenement ter wereld.

Alvleesklierkanker

Vorig jaar nam Vos afscheid, want hij leed aan alvleesklierkanker. Afgelopen zaterdag overleed hij. Op 22 december gaven zijn politiecollega's een laatste eerbetoon voor zijn huis.

'Innemend en joviaal'

Volgens woordvoerder Roger Beets van de Airborne Wandeltocht was Vos een innemende, ruimhartige en joviale persoon die de grote lijnen uitzette. 'Vos heeft zich altijd met hart en ziel voor de tocht ingezet. Hij legde veel contact met mensen die er toe doen en zorgde dat zoveel veteranen elke keer weer naar Nederland toe komen. Vos zette altijd alles in gang.'