Nieuws

Harpiste Lavinia Meijer treedt 'thuis' op

ARNHEM - Harpiste Lavinia Meijer trad vrijdagavond op in Luxor Live in Arnhem.
Dat was een beetje een thuiswedstrijd want Meijer groeide op in de omgeving van Arnhem en ging er naar de middelbare school. Ook haar ouders waren bij het optreden aanwezig.

Philip Glass

De in Zuid-Korea geboren Nederlandse Harpiste Lavinia Meijer maakte in 2012 wereldwijd furore met haar album Metamorphosis waarop zij minimalistische stukken van Phillip Glass op harp speelt. Het album staat inmiddels al bijna een jaar in de album top 100.
Haar nieuwe album Passagio: Einaudi by Lavinia gaat al net zo hard richting platina status. Op dit album speelt ze werk van de Italiaanse componist Ludovico Einaudi. In Luxor Live zal ze veel van dit werk ten gehore brengen.

Tour langs clubs

In de aankondiging van het concert zegt Lavinia zelf het volgende: 'Mijn doel is om de harp als solo-instrument, met al haar mogelijkheden, beter bekend te maken. Er zijn veel schitterende stukken geschreven voor de harp, door componisten zoals Saint-Saëns, Fauré, Debussy, Ravel, Britten en Hindesmith. Maar om een groter publiek te vinden, is het cruciaal om nieuwe muziek te maken voor dit instrument', aldus Lavinia Meijer. De relatief jonge wereldster wil nieuwe werelden openen en wil graag ook een jonger publiek bereiken. Ze doet daarom een tour langs meerdere clubs in Nederland waardoor het publiek van de harp kan genieten in een setting waar ze het nog nooit gezien heeft.