Nieuws

Politie zoekt getuigen brand Nijmegen

Politie zoekt getuigen brand Nijmegen
De politie zoekt getuigen van de brand in een voormalig schoolgebouw aan de Groesbeekseweg in Nijmegen, afgelopen woensdagochtend.De politie heeft inmiddels duidelijk dat de brand werd ontdekt door een vrouw die met haar auto langsreed en niet door een bewoner, zoals eerder werd aangenomen. Getuige reed in donkergrijze Volvo V40De politie wil graag in contact komen met die vrouw.
NIJMEGEN - De politie zoekt getuigen van de brand in een voormalig schoolgebouw aan de Groesbeekseweg in Nijmegen, afgelopen woensdagochtend.De politie heeft inmiddels duidelijk dat de brand werd ontdekt door een vrouw die met haar auto langsreed en niet door een bewoner, zoals eerder werd aangenomen. Getuige reed in donkergrijze Volvo V40De politie wil graag in contact komen met die vrouw.
Ze reed in een donkergrijze Volvo V40. Ze zag een man en een vrouw net het pand uitkomen, stopte en wees hen op het feit dat er rook onder het dak uitkwam. Direct hierop gingen de twee terug en sloegen alarm.

40 bewoners geëvacueerd

Vanwege de brand moesten zo'n 40 bewoners worden geëvacueerd. Iedereen kon het pand tijdig verlaten en niemand raakte gewond. De oorzaak van de brand is nog niet bekend.

Alle bezittingen kwijt

In het gebouw woonden studenten, kunstenaars en wat gezinnen. Toen de brand uitbrak, waren er vanwege de jaarwisseling ook tientallen logees in het pand. Veel bewoners zijn al hun bezittingen kwijtgeraakt. Door de brand gingen ook tientallen kunstwerken en muziekinstrumenten verloren. Een plaatselijke makelaar en de eigenaar van het complex hebben vervangende woonruimte aangeboden.
De gemeente heeft de afgebrande vleugel van het gebouw met hekken afgesloten. Het complex is volgens de gemeente zeer ernstig beschadigd en moet mogelijk worden gesloopt.