Nieuws

Hennepkwekerij in huis Jhon van Beukering

Hennepkwekerij in huis Jhon van Beukering
In een huis van Jhon van Beukering in de Arnhemse wijk Presikhaaf is een hennepkwekerij opgerold met 600 planten.
ARNHEM - In een huis van Jhon van Beukering in de Arnhemse wijk Presikhaaf is een hennepkwekerij opgerold met 600 planten.
De oud-profvoetballer zegt zelf dat hij van niets wist omdat hij het pand verhuurde. Van Beukering bezit meerdere huizen in de regio Arnhem.

'Als ik dit wist, had ik ingegrepen'

Begin december vond de politie de kwekerij, zo bevestigt de oud-speler van NEC, De Graafschap en Vitesse tegenover Omroep Gelderland. 'Ik had als eigenaar van dat pand beter moeten controleren. Als ik dit wist, had ik natuurlijk wel ingegrepen. Maar je kunt toch ook niet alles in de gaten houden. Nu ben ik als verdachte aangewezen, terwijl ik vooral iemand wilde helpen die geen onderdak had.' 

'Voor je het weet, ben je al veroordeeld'

Het onderzoek van justitie loopt nog. De 30-jarige Van Beukering, die op dit moment assistent-trainer is bij FC Presikhaaf, heeft een advocaat in de arm genomen. 'Blijkbaar is mijn naam interessant om zo'n verhaal direct in de media te gooien. Het is wel heel makkelijk direct naar iemand te wijzen. Voor je het weet, ben je al veroordeeld. Ik weet nu niet wat er verder gaat gebeuren. Misschien moet ik een keer voorkomen', reageert de voormalig spits uit Velp.