Nieuws

Goede voornemens? 4 tips om te blijven bewegen

DUIVEN - De sportscholen zitten de komende weken weer vol met mensen met goede voornemens.
Prima natuurlijk, maar hoe voorkom je dat je weer afhaakt?
Gelderlanders bewegen minder dan twee jaar geleden. Dat blijkt uit de Gelderse Sportmonitor 2013. De meeste Gelderlanders voldoen niet aan de beweegnorm van vijf dagen per week minimaal dertig minuten matig intensieve lichaamsbeweging. Slechts 49% haalt de norm wel.
Twee jaar geleden was dat nog 56%. Gelderlanders bewegen dus minder en daarmee loopt de provincie achter op de rest van Nederland, want landelijk haalt 59% de beweegnorm.

Blijven bewegen; 4 tips

Je hebt je jaarabonnement bij de sportschool inmiddels binnen, maar hoe zorg je er nou voor dat je dat goede voornemen ook echt waar maakt? Het Nederlands Instituut voor Sport en Beweging geeft deze tips:
1. Denk ook tijdens je werk aan bewegen. Probeer het zitten te onderbreken. Ga in je pauze een blokje om.
2. Verwacht niet dat je binnen de kortste keren een triatleet bent. Stel haalbare doelen, bijvoorbeeld dat je na een maand vijf minuten kunt hardlopen.
3. Wees niet bang om om hulp te vragen. Veel sportscholen hebben professionals in dienst die je kunnen helpen met het opstellen van een trainingsschema.
4. Wees niet te streng en beloon jezelf op het moment dat je een doel hebt gehaald. Af en toe een frietje mag best, maar bedenk: alles met mate.