Nieuws

Kakuta verlaat Vitesse, Traorà komt van Chelsea

Kakuta verlaat Vitesse, Traorà komt van Chelsea
Vitesse heeft zich per direct versterkt met Bertrand Traoré.
ARNHEM - Vitesse heeft zich per direct versterkt met Bertrand Traoré.
De 18-jarige aanvallende middenvelder uit Burkina Faso wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van Chelsea.
Tegelijkertijd meldt de club dat Gaël Kakuta vertrekt. De Franse aanvaller werd gehuurd van Chelsea en keert terug naar de Londense topclub.
Kakuta gold als zeer groot talent. Hij kwam in de zomer van 2012 naar Arnhem. Vorig seizoen was hij nog basisspeler, maar dit jaar fungeerde hij slechts als wisselspeler. Bij Vitesse speelde Kakuta 34 competitieduels waarin hij tweemaal scoorde. 
Ook verdediger Sam Hutchinson keert terug naar Londen.

Braziliaanse voetbaltweeling vertrekt

Donderdag is ook bekendgemaakt dat de Braziliaanse voetbaltweeling Anderson en Alex Santos da Vitoria de Arnhemse club verlaat en terugkeert naar Brazilië. De broers, respectievelijk links- en rechtsback, traden in de zomer van 2011 in Arnhem aan. 
Sinds die tijd speelden ze enkel bij Jong Vitesse, de A-selectie haalden ze niet. Vitesse meldt op de eigen website dat Club en spelers zijn onlangs tot de conclusie gekomen dat een terugkeer naar thuisland Brazilië voor de ontwikkeling van Anderson en Alex Santos da Vitoria beter is. Zij vervolgen hun voetbalcarrière bij Club de Regatas Botafogo uit Rio de Janeiro, dat uitkomt in de hoogste divisie, de Série A. Het tot 30 juni 2015 doorlopende contract is per direct ontbonden.