Nieuws

Forse schade bij brand in monumentaal pand Nijmegen

NIJMEGEN - De grote brand in een oud schoolgebouw aan de Groesbeekseweg in Nijmegen heeft forse schade aangericht.
Een deel van door de brand getroffen pand dreigt in te storten. Rond het pand worden hekken geplaatst. Een deel van de bewoners kan onder begeleiding bezittingen uit het pand halen.
— Jeroen Rengers (@jeroenrengers)

Rookmelder

De brand werd rond 10.20 uur gemeld, nadat een rookmelder was afgegaan. De vlammen sloegen uit het dak en het vuur breidde zich daarna snel uit. Dikke rookwolken trokken richting het centrum van Nijmegen. In het gebouw staat een grote transformator die een deel van de wijk van stroom voorziet. Om problemen te voorkomen, probeert de brandweer het apparaat te koelen. In de directe omgeving van het pand aan de Groesbeekseweg kan tot 15.15 uur de stroom uitvallen, zegt de politie.
Foto: F. Hofman

Bewoners opgevangen

Alle bewoners hebben het gebouw veilig kunnen verlaten. Volgens de politie waren op het moment dat de brand uitbrak 36 mensen in het pand aanwezig. onder wie 15 bewoners. Ze zijn eerst opgevangen in een gymzaal in de directe omgeving en later overgebracht naar wijkcentrum Daalsehof. Ook omliggende panden zijn ontruimd. Het is nog niet bekend hoe het vuur is ontstaan.
Opvang krijgt vorm na brand in studentencomplex. Veel mensen gedupeerd. pic.twitter.com/13LusqKMKJ
— william nijland (@Wijkagt_William)
De brand trekt veel bekijks.
Burgemeester Bruls neemt de situatie in ogenschouw.