Nieuws

Gelderse apotheken druk op oudjaarsdag

Gelderse apotheken druk op oudjaarsdag
Gelderse apotheken hebben het deze laatste dagen voor de jaarwisseling extra druk.
ARNHEM - Gelderse apotheken hebben het deze laatste dagen voor de jaarwisseling extra druk.
Per 1 januari gaat een nieuw eigen risico in en mensen willen nog snel hun medicijnen hebben. Dat blijkt uit een rondgang van Omroep Gelderland langs verschillende apotheken. Er is vooral veel vraag naar herhaalrecepten en geneesmiddelen als ontstekingsremmers, pijnstillers en slaapmiddelen.

Eigen bijdrage

Bij apotheek Geerlings in Arnhem komen ook veel vragen binnen over de eigen bijdragen. 'Daar is nog veel onduidelijkheid over', zegt een medewerker. 
De apothekerskoepel KNMP denkt het komende jaar daar veel klachten over te ontvangen. "Veel mensen die zijn overgestapt naar een goedkope zorgverzekering zullen moeten bijbetalen als ze hun medicijnen willen ophalen bij hun vertrouwde apotheek. In de kleine lettertjes staat dan dat medicijnen bij een online-apotheek moeten worden besteld", aldus een woordvoerder van de apothekersvereniging.  
Het verplichte eigen risico is in 2008 ingevoerd en bedroeg toen 150 euro. Dit jaar is het 350 euro, volgend jaar betalen we 10 euro meer. Patiënten kunnen er zelf voor kiezen het eigen risico verder te verhogen tot 860 euro.