Nieuws

Minder moorden dan voorgaande jaren

Minder moorden dan voorgaande jaren
In Gelderland zijn het afgelopen jaar minder moorden gepleegd dan in voorgaande jaren.
ARNHEM - In Gelderland zijn het afgelopen jaar minder moorden gepleegd dan in voorgaande jaren.
Dit jaar kwamen er in onze provincie zes mensen door geweld om het leven. Vorig jaar waren dat er nog 16. Dat blijkt uit cijfers van de redactie van het misdaadprogramma Dossier GLD.
Opvallend is dat alleen vrouwen en kinderen dit jaar het slachtoffer zijn in Gelderland. Alle slachtoffers zijn in hun eigen huis om het leven gebracht. In alle gevallen heeft de politie een bekende van het slachtoffer opgepakt. De verdachten zitten nog vast en wachten nog op hun proces.

Gewurgd

In mei wordt een 21-jarige vrouw dood gevonden in haar woning in Zutphen. Een kennis van haar, een man van 25 uit Zutphen zit vast. In juli wordt een 57-jarige bewoonster van een woning in de Arnhemse wijk Geitenkamp om het leven gebracht. De verdachte is een man uit de straat. Twee weken later wordt een 30-jarige vrouw in haar huis in Zevenaar om het leven gebracht. Haar ex-vriend zou door een raam naar binnen zijn geklommen en haar hebben gewurgd. Hij is net over de grens in Duitsland aangehouden.

Familiedrama

In oktober wordt Apeldoorn opgeschrikt door een familiedrama aan de Van Roekelweg. In een huis worden twee dode kinderen gevonden, een meisje van 6 en een jongen van 8. Hun moeder van 34 wordt ervan verdacht betrokken te zijn geweest bij hun gewelddadige dood. Op 25 november vindt de dochter van een 44-jarige vrouw uit Zutphen het dode lichaam van haar moeder. Ze is in haar eigen huis om het leven gebracht. Dezelfde dag wordt een ex van de vrouw aangehouden.
Volgens het weekblad Elsevier, dat al sinds 1992 bijhoudt hoeveel moorden er jaarlijks worden gepleegd in Nederland, zijn er in 2013 in totaal 150 moorden gepleegd in ons land.