Nieuws

Jaaroverzicht Gelderse sporters

Jaaroverzicht Gelderse sporters
Eelco Sintnicolaas kende een topjaar.
ATLETIEK - Eelco Sintnicolaas kende een topjaar.
De meerkamper won goud op het EK Indoor en op het WK buiten in Moskou eindigde hij op de vijfde plaats. Daar pakte Dafne Schippers uit Arnhem brons op de zevenkamp. Thijmen Kupers uit Lengel won zowel op het NK Indoor als outdoor goud op de 800 meter. En de Arnhemse Sifan Hassan won zowel het EK als het NK veldlopen.
BAANWIELRENNEN - Elis Ligtlee uit Eerbeek pakte goud bij het keirin op het EK. In die discipline was er brons op het WK voor Matthijs Büchli uit Arnhem. Teun Mulder uit Zuuk koos voor een carrière als piloot op de tandem bij aangepast wielrennen.
BMX - Olympisch medaillewinnares Laura Smulders uit Horssen werd vijfde op het WK Tijdrit. Ze pakte wel de Nederlandse titel.
JUDO - Jeroen Mooren uit Nijmegen nam deel aan het EK en het WK, maar op beide toernooien werd hij vroegtijdig uitgeschakeld. Esther Stam uit Zutphen pakte goud op het NK.
MOTORSPORT - Tienvoudig wereldkampioen Daniël Willemsen uit Lochem zag zijn seizoen grotendeels mislukken door blessures. Gijs Jolink wordt mogelijk zijn nieuwe bakkenist.
MOUNTAINBIKE - Joost Wichman uit Babberich pakte de wereldtitel op het onderdeel fourcross.
PAARDENSPORT - Adelinde Cornelissen uit Nijkerk won brons op de Grand Prix tijdens het EK. Met de nationale ploeg, waarvoor ook Edward Gal en Hans-Peter Minderhoud uit Harskamp uitkomen, won ze zilver.
SCHAATSEN - Stefan Groothuis kon zijn wereldtitel sprint niet met succes verdedigen. De schaatser uit Voorst eindigde als zeventiende. Hij won wel zijn zesde nationale sprinttitel.
VELDRIJDEN - Thijs van Amerongen uit Vorden werd negende op het NK.
WIELRENNEN - Robert Gesink uit Aalten won de World Tour-wedstrijd in Québec. Verder viel zijn seizoen nogal tegen. Theo Bos uit Hierden boekte maar liefst twaalf overwinningen, waarvan zes op het Chinese eiland Hainan. Wilco Kelderman uit Barneveld kende een sterk seizoen met als hoogtepunt eindwinst in de Ronde van Denemarken. Maarten Tjallingii en Kenny van Hummel wonnen allebei één wedstrijd. Annemiek van Vleuten uit Wageningen boekte vijf zeges, maar de grote triomf bleef uit.