Nieuws

Turks raadslid geweigerd in disco op Korenmarkt

Turks raadslid geweigerd in disco op Korenmarkt
Het Turkse SP-raadslid Abdurrahman Cetintas uit Arnhem is met drie vrienden geweigerd in discotheek Loft op de Korenmarkt.
ARNHEM - Het Turkse SP-raadslid Abdurrahman Cetintas uit Arnhem is met drie vrienden geweigerd in discotheek Loft op de Korenmarkt.
Hij spreekt van discriminatie en heeft melding gedaan bij het antidiscriminatiebureau Art. 1 Gelderland-Midden. Cetintas twijfelt nog of hij bij de politie aangifte doet.
Volgens Cetintas werden ze door de portier tegengehouden: 'Dat wordt 'm niet vanavond.' Volgens Cetintas werd hem verteld dat er geen groepen werden toegelaten. 'Dat kan toch niet waar zijn? De disco was halfleeg. We hadden geen alcohol op en we deden niet vervelend.' Cetintas denkt dat hij en zijn vrienden werden geweigerd omdat ze van buitenlandse afkomst zijn.
Voor Cetintas was dit niet de eerste keer. Enkele jaren geleden overkwam hem dat bij een andere club ook al. Toen werd volgens hem gezegd dat hij vanwege brandweervoorschriften niet naar binnen kon. 'Twee Hollandse jongens na ons konden wel naar binnen. Toen was het ineens niet meer vol.'
De discotheek laat weten de kwestie te betreuren en biedt bij voorbaat excuses aan. De disco gaat met de portier in gesprek om te horen wat er precies is gebeurd.
Burgemeester Kaiser van Arnhem weet nog niet of er reden is om in te grijpen op de Korenmarkt. Kaiser wil eerst zien hoe het verder gaat met de discriminatiemelding en een eventuele aangifte. Arnhem probeert ook een gesprek tussen Cetintas en de discotheek te regelen.