Nieuws

Webwinkels willen 'echte' shop

ARNHEM - Ruim twee derde van de webshops heeft interesse in een 'stenen' winkel.
Dat blijkt uit onderzoek van de Hogeschool van Amsterdam en Seinpost Adviesbureau. Vaak wordt gesproken over bedreigingen van internetwinkels, maar volgens het adviesbureau blijkt uit het onderzoek dat er kansen zijn om de leegstand in winkelgebieden terug te dringen.
Ruim 20 procent van de ondervraagde webwinkels heeft al (eens) de stap gezet van verkoop via internet naar de combinatie van online en offline verkoop. Vooral een eigen winkel is populair (15 procent). Maar ook een winkel in een winkel (shop-in-shop; 8 procent) en een tijdelijke winkel (pop up-store; 1 procent) komen voor.
Ook in Arnhem maken webwinkels de stap van internetverkoop naar de combinatie van online en offline verkoop. Zo heeft een horlogewebwinkel sinds een paar maanden een succesvolle pop-up shop in de binnenstad. De webwinkel kan het pand huren tegen een gereduceerd tarief. En dat was ook nodig, omdat het anders onbetaalbaar zou zijn voor de webshop. De tijdelijke winkel bevalt zo goed dat deze er al langer zit dan de geplande twee maanden. Begin volgend jaar gaan meerdere webondernemers zich in hetzelfde winkelpand vestigen.