Nieuws

Kerstevangelie nu ook live te zien in Zutphen

Kerstevangelie nu ook live te zien in Zutphen
Voor de eerste keer geven zes protestantse kerken, samen met lokale orkesten en verengingen, ook lokale voorstellingen van het kerstevangelie.
ZUTPHEN - Voor de eerste keer geven zes protestantse kerken, samen met lokale orkesten en verengingen, ook lokale voorstellingen van het kerstevangelie.
Jaarlijks vindt er een grote voorstelling plaats die live wordt uitgezonden op landelijke tv. In navolging hiervan zijn er nu ook zes lokale uitvoeringen waarvan drie in Gelderland. De eerste is vanavond in Zutphen. Vanaf 19.00 uur wordt het evangelie gezongen en verteld op de Markt in Zutphen. De landelijke Protestantse Kerk wil met dit project lokale kerken stimuleren op hoogtijdagen als Kerst naar buiten te treden.

Deelname toeschouwers

Het kerstevangelie wordt verbeeld door muziek, koorzang en korte theaterscènes, gebaseerd op Lucas 2 en verbonden met hedendaagse thema’s als angst, onzekerheid, veiligheid en hoop. Thema’s waar veel mensen mee te maken hebben. In de scènes spelen Maria, Jozef en koning Herodes de hoofdrol. Het kerstverhaal speelt zich af in onze tijd. Door de grote schermen kunnen de toeschouwers het verhaal goed volgen. Muziek en samenzang nodigen mensen ook uit deel te nemen. Verder wordt het programma gevuld met interviews met plaatselijk bekende inwoners en korte filmverslagen van plaatselijke kerstacties, zoals een Voedselbankactie.

Plaatselijke samenwerking

De zes kerken hebben bewust samenwerking gezocht met plaatselijke orkesten en verenigingen. Zo wordt het evenement in elke stad een kerstcadeautje van en voor de stad. Ook is er samenwerking gezocht met goede doelen.
Het programma ziet er als volgt uit:

Zutphen

vrijdag 20 december, aanvang 19.00 uur, plein voor Walburgiskerk en stadhuis.

Doetinchem

zaterdag 21 december, aanvang 16.15 uur, Stadhuisplein (marktplein)

Apeldoorn

zondagmiddag en -avond 22 december, middagprogramma vanaf 14.00 uur, muziek, koorzang en theater vanaf 17.00 uur, Marktplein.